Flismaskiner från Scanhugger

Enkelaxlade industriella träkvarnar för återvinning av träavfall

Scanhuggers HL-serie av enkelaxlade träkvarnar är resultatet av över 40 års erfarenhet inom branschen. Dessa flismaskiner är utvecklade för att minska och återanvända träavfall. HL-serien är unik i sin förmåga att bearbeta en bred variation av material, såsom massivt trä, spånskivor, MDF, plywood, kartong, papper och pallar.

HL 2/7/10

Motor: 7,5-11 kW
Kapacitet: 130-200 kg/h

HL 3/10/10

Motor: 15-22 kW
Kapacitet: 200-760 kg/h

HL 3/10/16

Motor: 15-22 kW
Kapacitet: 200-760 kg/h

HL 3/12/12

Motor: 18,5-32 kW
Kapacitet: 200-850 kg/h

HL 3/12/16

Motor: 18,5-32 kW
Kapacitet: 200-850 kg/h

HL 4/14/13

Motor: 37 – 75 kW
Kapacitet: 500 – 1800 kg/h

HL 4/18/20

Motor: 55 – 90 kW
Kapacitet: 1500 – 5000 kg/h

HL 4/18/30

Motor: 37 – 90 kW
Kapacitet: 1500 – 6000 kg/h

HL 5/22/25

Motor: 37 – 90 kW
Kapacitet: 1500 – 6000 kg/h

Flismaskiner: En viktig länk i avfallshanteringskedjan

Flismaskiner är kraftfulla maskiner som maler träavfall till små, homogena flisor. Dessa flisor kan sedan användas för olika ändamål, till exempel för att elda upp i en biobränslepanna, generera biogas eller skapa träbriketter. Genom att minska storleken på träavfallet reducerar du även kostnaderna för transport, lagring och avfallshantering.

Scanhuggers flismaskiner erbjuder unika fördelar som hjälper dig att maximera din investering med bland annat:

Unik Knivdesign

Scanhuggers knivdesign och precisionsmontering garanterar lång verktygslivslängd, optimal fliskvalitet och enkel underhållning. Den exklusiva maskinbearbetade flisfickan framför varje knivposition gör det möjligt för flisorna att rensa ut ur snittet, vilket maximerar skärning och utmatningen av flisorna. Kniven kan roteras upp till fyra gånger, vilket ger en längre livslängd för ett enda blad.

knivar på en flismaskin

Robust rotor

Den slitstarka, tunga ramen och rotorn, tillsammans med kromnickelskaftet och överdimensionerade rullningslager, är utformade för att klara de kraftiga stötlaster som är typiska för flismaskiner. Rotor och axlar för HL 2/5/5 och HL 2/7/10 är svarvade från ett stycke stål av kvalitet ST.60. Alla andra rotorserier för HL-serien är en tvådelad konstruktion med högkvalitativt kromnickelstål för axeln. Rotorhuset är svarvat från ett stålrör ST.52. Rotorhuset och axeln är förbundna med hjälp av högt vridmoment, koniska kraftlås.

Det smarta ram-systemet

Ett Scanhugger PLC styr det unika Smart Ram-systemet. Detta system kontrollerar ramens rörelse och hastighet baserat på huvudmotorbelastningen och det material som ska krossas. Smart Ram-systemet eliminerar överbelastning av huvudmotorn, vilket maximerar skärverkan och flisutmatningen. dapibus leo.

Användningsområden för flismaskiner

Hos DeWi hjälper vi dig mer än gärna att ta fram den bäst lämpade flismaskinen för dina behov och förutsättningar. Flismaskiner från Scanhugger kan användas inom en rad olika branscher och sektorer:

  • Möbel- och träindustrin: Bearbeta spill och rester från tillverkningsprocessen inom sågverk, möbel- och träindustrin och använd dem som träbriketter samt pellets.
  • Återvinningsanläggningar: Effektivt reducera träavfall för vidare bearbetning och förädling.

Scanhuggers helhetslösningar för träavfallshantering

Scanhugger erbjuder även anpassade helhetslösningar för träavfallshantering. Deras utbud av tillval och tillbehör gör det möjligt att skapa kompletta träavfallssystem anpassade efter dina specifika behov. Till exempel kan du välja mellan pneumatiska urlastningssystem, flistransportörer och skruvutmatningssystem. Dessutom kan metaldetektering och separationssystem implementeras för att säkerställa att alla metallföremål avlägsnas innan vidare bearbetning.

ScanHugger flismaskiner är utformade för att erbjuda hög anpassningsbarhet och tillförlitlighet, vilket gör det enkelt att integrera dem i din befintliga process eller skapa ett helt nytt träavfallshanteringssystem.

Investera i en hållbar framtid med Scanhugger flismaskiner

Att investera i en flismaskin från Scanhugger innebär att du investerar i en hållbar och miljövänlig lösning för att hantera och förädla ditt träavfall. Genom att omvandla träavfall till värdefulla biprodukter som biobränsle, biogas eller träbriketter bidrar du till att minska koldioxidutsläpp och stödja övergången till en cirkulär ekonomi.

När du väljer en Scanhugger flismaskin får du inte bara en kraftfull och effektiv maskin, utan även tillgång till DeWis expertis och stöd genom hela processen. Från att välja rätt maskin för dina behov, till att anpassa och installera systemet och underhålla det över tid, står vi redo att hjälpa dig att maximera din investering och förvandla ditt träavfall till vinst.

För att upptäcka hur Scanhugger flismaskiner kan revolutionera ditt företags träavfallshantering och bidra till en mer hållbar framtid, kontakta oss på DeWi idag. Tillsammans kan vi skapa en skräddarsydd lösning som passar dina unika behov och förutsättningar.

I en värld där resursförvaltning och hållbarhet blir allt viktigare är Scanhugger flismaskiner en värdefull investering som inte bara förbättrar din förmåga att hantera träavfall, utan också bidrar till en mer hållbar och miljövänlig framtid för oss alla. Genom att välja en Scanhugger flismaskin och samarbeta med oss på DeWi säkerställer du att ditt företag är redo att möta framtidens utmaningar och maximera potentialen i ditt träavfall.