Flishugg från Scanhugger

Att hantera träavfall på ett effektivt och miljövänligt sätt har aldrig varit viktigare än nu. Flishugg är maskiner som används för att reducera träavfall till små bitar som kan användas som biobränsle, för tillverkning av träbriketter eller i andra industriella processer. Scanhugger, med över 40 års erfarenhet inom utveckling och tillverkning av maskiner för träavfallsreducering, erbjuder HT-serien av flishugg som garanterar hög kvalitet och prestanda.

Scanhuggers Flishugg

HT 30/25/2

Motor: 15-18,5 kW
Inmatningshastighet: 16 m/min

Scanhuggers Flishugg

HT 35/30/2

Motor: 18,5-30 kW
Kapacitet: 400-1500 kg/h

Scanhuggers Flishugg

HT 45/45/2

Motor: 11 kW
Inmatningshastighet: 25-40 m/min

Scanhuggers Flishugg

HT 55/30/2

Motor: 37-75 kW
Kapacitet: 500-1800 kg/h

Scanhuggers Flishugg

HT 65/45/2

Motor: 37-75 kW
Inmatningshastighet: 25-40 m/min

Scanhuggers Flishugg

HT 75/60/4

Motor: 25-40 kW
Inmatningshastighet: 25-40 m/min

Scanhuggers Flishugg

HT 55/60/4

Motor: 55-90 kW
Kapacitet: 25-40 m/min

Vad är en flishugg och hur viktiga är dem för olika industrier?

Flishugg används inom en rad olika industrier, såsom skogsbruk, möbel- och träindustrin, återvinningsanläggningar och jord- och skogsbrukssektorn. Genom att omvandla träavfall till användbara produkter bidrar flishugg till att minska avfall, transport- och lagringskostnader samt främjar cirkulär ekonomi.

Sågverk, Möbel- och träindustrin

Inom Sågverk, möbel- och träindustrin produceras stora mängder träavfall, såsom spillbitar och sågspån. Flishugg från Scanhugger omvandlar dessa till flis som kan användas i företagets egna värmesystem eller säljas vidare för att användas i andra processer.

Återvinningsanläggningar

Återvinningsanläggningar tar emot stora mängder träavfall från olika källor. Med en flishugg från Scanhugger kan träavfallet effektivt förvandlas till värdefulla råvaror som kan användas inom olika industrier.

Nyckelfunktioner i Scanhuggers flishugg

Scanhuggers flishugg är kända för sin robusta konstruktion, höga prestanda och långa livslängd. Här är några av de viktigaste funktionerna som gör Scanhugger-maskinerna unika:

Precisionssvarvad trumchippning - Trumman är tillverkad av stål och är precisionsbearbetad för att ge exakt önskad storlek och kvalitet på träflisen. Raka knivar monteras med ett speciellt system som låser och säkrar knivarna samtidigt som de utnyttjar rotorns svänghjulseffekt.

Robust rotor och axel ​ - Den kraftiga ramen och rotorn, tillsammans med kromnickelaxeln och överdimensionerade rullager, är konstruerade för att klara de kraftiga stötbelastningarna som är typiska för flishugg.

Perfekt sittande motknivar​​ - Motknivsstödet är uppdelat i två delar - en stationär del som är fastlåst och en avtagbar del där själva motkniven monteras. Denna konstruktion ger en exakt sittplats för motkniven och underlättar underhållet av den.

Intelligent inmatningssystem​​ - Maskinbearbetade och ythärdade inmatningsrullar stoppar när rotorn når sin maximala belastning. När belastningen minskar startar matningen igen, vilket eliminerar överbelastning av rotorn.

Skräddarsydda system för träavfall

Utöver HT-serien av flishugg erbjuder Scanhugger en rad tillval och hjälputrustning som gör det möjligt att bygga kompletta, skräddarsydda träavfallsutnyttjande system. Bland annat ingår pneumatiska urladdningssystem, flistransportörer och skruvurladdningssystem, metaldetektering och metalseparationssystem, träavfallstransportörer och specialdesignade hjälpbehållare.

En hållbar investering för framtiden

Att investera i en flishugg från Scanhugger är att investera i en hållbar och kostnadseffektiv lösning för hantering av träavfall. Genom att omvandla träavfall till värdefulla resurser bidrar du inte bara till att minimera avfallet, utan även till att skapa nya möjligheter och affärspotential för din verksamhet.

Som kund hos DeWi kan du vara säker på att vi alltid är redo att ge dig den bästa supporten och rådgivningen för att hitta den perfekta flishuggen för just dina behov. Vår expertis och passion för att skapa hållbara lösningar gör oss till det självklara valet för din träavfallshantering.